Székhelyszolgáltatás árak Budapesten és Újlengyelen

Szponzorált tartalom

székhelyszolgáltatás árak

székhelyszolgáltatás árak

A kisvállalkozók többsége nagyon erősen költségérzékeny. Ezért van az, hogy a magyar kkv szektor jelentős százalékának a székhelye a saját lakása. Messziről és felületesen nézve ez a legolcsóbb megoldás.

Azonban mi a helyzet akkor, amennyiben közelről és lupéval vizsgáljuk meg a székhelyszolgáltatás árak alakulását Budapesten és környékén? Azt tapasztaljuk, hogy ami olcsónak látszik, azaz a saját lakás, messze nem a legolcsóbb. Ugyanis sok cégtulajdonos és ügyvezető nem kalkulál az építményadóval. Amennyiben a lakásunkat csak lakás céljára használjuk, akkor az önkormányzat elengedi az építményadót. De ha ide van bejelentve a vállalkozásunk, akkor az önkormányzat már nem ennyire nagyvonalú, azonnal megjelenik az IPA fizetési kötelezettség.

Az én székhelyemet a Székhelyszolgáltatás24 biztosítja. A budapesti irodájuknak félévente nettó 29 900 Ft-ot fizetek. És plusz 1 hónapot ajándékba kapok. Viszont nem fizetek építményadót. Amennyiben a Székhelyszolgáltatás24 újlengyeli irodájának költségeit vizsgáljuk meg, akkor még kedvezőbb a matek. Egy újlengyeli székhelyszolgáltatás féléves díja nettó 39 900 Ft. Szintén plusz 1 hónapot ajándékba adnak. És itt nincs sem építményadó, sem iparűzési adó fizetési kötelezettség. Ugyanis az újlengyeli önkormányzat nem szedi be a területén működő vállalkozásoktól az IPA-t. Amennyiben a cégednek jelentős az éves iparűzési adója, akkor máris lényegesen, nagyságrendekkel olcsóbbá válik a Székhelyszolgáltatás24 díja ahhoz képest, mint a saját lakásunk székhelyként történő bejelentése.

És a lista még korántsem teljes. Eddig csak a nagyon egyszerűen számszerűsíthető költség elemekre tértem ki. De ott vannak az adminisztrációs költségek ill. az eseti tárgyaló bérleti díjak is. A Székhelyszolgáltatás24 az ügyfelei válláról nagyon komoly ügyviteli terhet vesz le. Ugyanis minden, a székhelyre érkező postai küldeményt átvesznek és beszkennelnek. Majd az így keletkező PDF dokumentumot továbbítják a partnerük elektronikus levélcímére. Ez a megoldás garantálja azt, hogy minden bejövő levél átvételre és nyilvántartásra kerül, egyetlen egy küldemény sem kallódik le.

A Székhelyszolgáltatás24 budapesti és újlengyeli irodájában egyaránt jogosultak a székhelyszolgáltatást igénybe vevők havi egy alkalommal díjmentesen használni a tárgyalót. Ezt a kedvező lehetőséget én is minden hónapban kihasználom, több beszállítómmal is ilyenkor tartom meg a havi meetinget. Illetve, ha szükséges, akkor kedvező áron további alkalmakra is igénybe tudom venni a tárgyalót.

Illetve van még egy pénzzel nehezen számszerűsíthető szolgáltatása is a Székhelyszolgáltatás24 mindkét irodájának. Ez pedig a hatósági eljárás során történő képviselet. Hiszen a NAV legtöbbször a székhelyén keresi fel a cégeket. Egy ilyen NAV ellenőrzés során a Székhelyszolgáltatás24 munkatársai fogadják a hatóság képviselőit. Annak kérdéseire precíz válaszokat adnak és igény esetén az ellenőrök rendelkezésére bocsájtják a vizsgált társaság helyszínen tárolt iratait. Az elmúlt néhány évben összesen egy alkalommal volt ilyen ellenőrzésben részem. Mivel előre jelezték, ezért én is a székhelyen tartózkodtam, de rettentően izgultam. Nem úgy a Székhelyszolgáltatás24 jelen lévő kollégája, akinek szemmel láthatóan nagy gyakorlata volt a hatóságokkal történő szakszerű kommunikációban.

Még nem említettem, de a székhelyszolgáltató természetesen elhelyezi a jogszabályok által előírt módon, helyen és méretben a cégtáblát is. Ez fontos, hogy valóban megtalálható legyen a cég a székhelyén az érdeklődők részére.

Egyetlen, erősen szubjektív dologra szeretnék még kitérni: ez pedig a székhelyszolgáltatók ill. annak partnereinek megítélése. A 2000-es évek elején, a mai szemmel nézve erősen vadkapitalista időszakban erősen „szürke” megítélése volt a székhelyszolgáltatóknak és azoknak a cégeknek, akinek itt volt a székhelye. Ez a szürke jelző annyit jelent, hogy kétes hírű. Természetesen ez a legtöbb esetben akkor is már alaptalan volt, de volt néhány olyan piaci szereplő, aki a cégtemető előszobájaként működtette ezeket a vállalkozásokat. Aztán 2007-ben az IM megalkotta a 7/2017. (VI. 1.) számú rendeletét és ezzel teljesen rendbe tette ill. kifehérítette ezt az ágazatot. A jogszabály nagyon pontosan szabályozza a piaci szereplők jogait és kötelességeit. Saját tapasztalataim alapján mondhatom, hogy a Székhelyszolgáltatás24 maximálisan a vonatkozó jogszabályok alapján jár el a szolgáltatás nyújtása során.

Bízom benne, hogy a fentiekkel sikerült számodra bebizonyítanom, hogy nem mindig az a kedvezőbb ár, ami messziről nézve annak tűnik. És hogy a székhelyszolgáltatás árak egyáltalán nem magasak. Amennyiben van pénzed irodára, bérelj vagy vegyél egyet és vidd oda a székhelyedet. De ha nincs erre szükséged vagy anyagi kereted, akkor a lakásod helyett vegyél igénybe egy megbízható, a piacon régóta jelen lévő és jó referenciákkal rendelkező szolgáltatót. A Székhelyszolgáltatás24 pontosan ilyen.