Napelemek házon, hotelen, mindenen.

Szponzorált tartalom

https://napelemrendszer.info

https://napelemrendszer.info

Gondolkodóba estem… A hétvégén először szálltam meg egy olyan, kisebb hotelben, melynek a teteje napelemekkel volt megpakolva. Állítólag az egész épület üzemeltetését ezek biztosították. Ez Burgenlandban történt, ahol egyébként is gyakori – legalábbis azon a településen, ahol mi jártunk, így láttuk -, hogy a családi házak tetején például ott virítanak a jövő jellemző megújuló erőforrásai.

Találtam egy jó kis oldalt, ami kiindulási alapnak kiváló. Elsősorban azért, mert hosszútávon már én is ebben a dologban gondolkodom! A napenergiában. És ott minden információ beszerezhető, sőt még több is. A https://napelemrendszer.info nem véletlenül tűnt már elsőre olyan weboldalnak, ahonnan nem is vándorolnék tovább, hanem leragadtam rögtön náluk… Nem olyan felület fogadott ott, mint egy egyszerű kereskedő honlapján, hanem minden rögvest elém tárult, ami választ adhat bármilyen kérdésemre a témakörrel kapcsolatban. Alaposan tájékozódhat ott bárki a napelemek használatáról, mert egy ilyen beruházás esetében elengedhetetlen a felkészültség, azt vallom: a vevő részéről is.

Persze, nem mi fogjuk meghozni a legkardinálisabb döntéseket, de a napelem nem egy gyorsan cserélendő valami. Jó, ha úgy tekintünk rá, mint egy totális szemléletváltásra, aminek hosszútávú következményei vannak, még társadalmi szinten is. Mármint, ha minél többen ebbe az irányba gondolkodunk. Az alapos utánaolvasás segít megérteni, hogy miként teszünk jót ezzel magunknak, és szélesebb értelemben össztársadalmi tekintetben úgyszintén. És emiatt is fontos megjegyezni: a https://napelemrendszer.info olyan partnerünk lehet, akiknél biztosított, hogy a legjobb minőségű, legtartósabb eszközökkel dolgoznak, ha végül tényleg napelemeket szereltetnénk fel. Egyhamar nem kell majd cserélnünk bármit a rendszeren, ha őket választjuk. Így a kimerítő tájékoztatáson túl, emiatt is őket ajánlom. A napelem az életünk része lesz, ha beruházunk, és búcsút intünk majd a villanyszámlák régi mennyiségének, és az azokon szereplő sok-sok nullának.

Ha hozzám hasonlóan ti is szisztematikusan lefelé görgetve haladnátok a https://napelemrendszer.info cikkeivel, az oldal aljára érve már tölthetitek is ki, kattintás nélkül az ajánlatkérő űrlapot, hogy konkrétabban körvonalazódjon, mire számíthattok, ha ilyesmibe vágnátok. Aztán a lakhelyeteknek megfelelő megyéhez tartó partnerük visszajelzésére várhattok ezután, de általános tájékoztatót a valószínűsíthető, hozzávetőleges költségről a kW-ban meghatározott teljesítmény alapján, szintén kaphatunk a weboldal legalján, akár konkrét ajánlatkérés nélkül is. Úgy, hogy ott a kW-os felsorolásból a megfelelő értékre kattintunk.

Természetesen, ezt a dolgot ne úgy képzeljük el, hogy könnyen, szakértelem nélkül választhatunk egy teljesítmény-kategóriát, vagy egy általunk elképzelt árfekvést. A szakembereknek fel kell mérniük a ház/épület tulajdonságait, illetve az energiaigényt. Gondolni kell itt a mérettől kezdve mindenre, még arra is természetesen, hogy milyen égtáji fekvésű az adott építmény. Ezért a kW értékhez kötött elméleti ár, amit az oldalon olvashatunk, hozzávetőleges, de így is egészen egyedi, hogy kapcsolatfelvétel nélkül legalább már mondanak nekünk valamit, hogy gondolkodhassunk a dolgon. Sok szolgáltatás esetében ez nem így van, de amennyiben csak egy kicsit is komolyan vesszük a napelemes szisztémát, mindenképp konzultáljunk a szakemberekkel! Igazán megéri, mert ez a jövő, és a napelemek telepítése nem csak fontos beruházás, hanem éppen, hogy befektetésnek mondhatnánk.

A napelemrendszerek ára nagyjából 1,2 millió és 6,6 millió forint között mozoghat, de a teljesítménypaletta széles: 3kW-ostól 20kW-ig is lehet gondolkodni náluk. A hangsúly viszont továbbra is azon van: minden rendszer és kivitelezés egyedi. Egyedi körülményekhez alkalmazkodik. Telefon, majd aztán személyesen, a helyszínen is meg kell előzzön mindenféle esetleges munkálatot egy alapos „helyzetfelmérés”. De ez aztán igazán ne tartson vissza senkit, szerintem nem is fog, ha elolvassa a fenti linken, micsoda lehetőség a napelem-használat!