E-tanúsítás egész Magyarországon, akár 12-24 óra leforgása alatt? Lehetséges!

Szponzorált tartalom

e-tanúsítás

e-tanúsítás

Hallottatok már arról, hogy lehet itthon olyan szolgáltatót találni, aki akár már 12-24 órán belül képes a nulláról elkészíteni egy e-tanúsítást, vagyis egy energetikai tanúsítványt? Hát, ha nem, most elárulom nektek, hogy létezik! Mégpedig az e-tanusitas.eu, akik ilyen villám tempóra specializálódtak. A szolgáltatásaik közé e-tanúsítás és értékbecslés egyaránt tartozik, tehát például egy közelgő ingatlaneladás esetén praktikusan le lehet náluk rendezni egyszerre mindkettőt.

A folyamat rendkívül gyors és egyszerű, ha végig böngészitek a honlapjukat, onnan mindez ki is derül. Első lépésként nyilvánvalóan fel kell venni velük a kapcsolatot valamilyen formában. Ez történhet úgy, hogy felhívjuk őket telefonon, de úgy is, hogy az internetes formula segítségével visszahívást kérünk tőlük. Ebben a telefonos egyeztetésben megtörténik a legfontosabb adatok felvétele, hogy aztán azt tudják is küldeni annak a kollégának, aki majd a személyes felmérést végzi. Ez azért is fontos, hogy a felmérő is fel tudjon készülni, tudja, hogy mire számítson.

Miután már rendelkezik a megfelelő adatokkal és többek között a megrendelő telefonszámával is, megint várható egy telefonhívás a személyes látogatás időpontjának egyeztetése céljából. A megbeszéltek szerint a szakember házhoz megy és elvégzi a szükséges vizsgálatokat, felmérést és persze dokumentálja, hogy esetlegesen milyen eltéréseket talál a papírformához képest.

Ahogy továbbítja a mérési eredményeket a központ felé, már indulhat is a kalkuláció és az e-tanúsítás elkészítése. Ennyire egyszerű ez az egész, nem csoda, hogy szükség esetén tényleg képesek akár egy nap alatt végig szaladni ezen a procedúrán. Ha pedig elkészült az e-tanúsítás, akkor két lehetőségünk van. Az egyik, hogy futárral házhoz rendeljük a dokumentumot, hogy ténylegesen papír formában is a birtokosai legyünk. Azonban erre semmi szükség a mai világban, hiszen az egészben a számkód a lényeg, amivel tudjuk igazolni a tanúsítás meglétét és a ház állapotát. Tehát számomra sokkal szimpatikusabb az a megoldás, hogy az energetikai tanúsítvány elkészülését követően e-mail küldik meg a dokumentumot. Nem csak azért, mert így garantáltan gyorsabban ér házhoz, hanem leginkább azért, mert így sem a nyomtatással, sem a házhozszállítással nem szennyezzük a környezetet feleslegesen.

Hogyha az e-tanusitas.eu-t választjuk, akkor a hivatalos irat mellé ajándékba egy 4000 forint értékű Ingatlan Kisokos is, ami még akár egész jól is jöhet, ha épp a lakás vásárlás – eladás vonalon gondolkozunk. Ezen kívül természetesen minden ár és költség megtalálható a honlapjukon kerek perec, tehát ha mellettük tesszük le a voksot, nem érhet meglepetés a folyamat során.