Átszállási utazás az USA-ban: ekkor is elengedhetetlen az engedély

Mindenkinek tudnia kell, hogy az ESTA vízum akkor is nélkülözhetetlennek bizonyul, amikor valaki az utazás alatt át kell szálljon az USA-ban az egyik gépről a másikra. Az átszállási utazás az USA-ban ezért nem mondható egy egyszerű dolognak. Sőt, az ESTA kérelem kitöltésekor mindenkinek fel kell tüntetnie azon a végső úti célt. Mit is jelent, mire vonatkozik, ha egy utazó az átszállók csoportjába tartozik? Nos, ezen utazók akkor minősülnek átszállóknak, amikor az utazási céljuk egy harmadik ország és nem Amerika.

Ez azért van így, mert a Vízummentességi Programban résztvevő országok állampolgárainak utazási engedélyre van szükségük ahhoz, hogy az utazás során átszállhassanak az Amerikai Egyesült Államok területén. Amikor valaki csak egy szimpla átszállást szeretne megoldani ebben az országban, az ESTA kérelem kitöltésekor meg kell adja, hogy pontosan hova tart, legyen az Mexikó, Venezuela, Kanada vagy épp Brazília. Az átszállási utazás az USA-ban zökkenőmentes lesz akkor, ha az űrlap kitöltésekor az illető személy mindenre őszintén és tisztán válaszol. Ha az adatok rendben vannak és az embernek nincs rejtegetni valója, akkor biztos lehet benne, hogy megkapja a szükséges iratokat ahhoz, hogy az átszállási utazás az USA-ban problémák nélküli legyen.

Az érdeklődőket, az Amerikai Egyesült Államokat meglátogatni kívánó személyeket az USA érkezés teendők témában is nagyon érdekeltek. Ez teljesen érthető. A megérkezéskor az első dolgok között van a CBP hatóság által végzett ellenőrzés, amelyik csak pár percet vesz igénybe. Itt a szakemberek eldöntik, hogy az illető megkaphatja-e a végső engedélyét. Sok repülőtéren automatizált totemek állnak az érkező polgárok és az ESTA birtokosok rendelkezésére. Itt sokak nagy örömére automatikus módon lehetőség nyílik a belépési formalitások véghezvitelére. Az USA érkezés teendők a vízummal rendelkezőknek is hasonló.

Ezen személyek mindig kapnak egy I-94 űrlapot, amelyik néhány fontos jegyzetet tartalmaz. Ez tisztázza az utazó besorolását és a dátumot, ameddig engedélyezett számára az országban való tartózkodás. Arra is van példa, hogy a bevándorlási hatóságok néhány további ellenőrzést elvégeznek, így tovább tarthat a várakozás. Sőt, igen ritkán még ennél is alaposabb ellenőrzés is előfordulhat. Erre az érkezési tértől elkülönített várakozó szobában kerül sor. Az USA érkezés teendők témakörön belül nem maradhat ki, hogy akik a tengeren keresztül érkeznek, ugyanezen a folyamatnak vetik alá magukat. Ez vár azokra is, akik szárazföldön érkeztek. Ez az amerikai állampolgárok és lakosok számára némi különbséggel megy végbe.