Utólagos vízszigetelés módszerek.

Szponzorált tartalom

utólagos vízszigetelés

utólagos vízszigetelés

A dohos levegő, a penészes falak komoly egészségügyi kockázatot jelentenek. De mit lehet tenni annak érdekében, hogy ezt az állapotot megszüntessük?

A megoldás az utólagos vízszigetelés, ami lehetőséget nyújt arra, hogy a kész házak esetében a szerkezet megbontása nélkül szabadulhassunk meg a nedves falaktól!

Persze mindig hallani, hogy érdemes az ingatlanvásárlás előtt szakember véleményét is kikérni, de olykor nem derül fény a különböző problémákra, sőt, ha kihagyjuk a szakértő szemeket, akkor bizony még jobban pórul járhatunk. Ha megtörtént a baj, jobb mielőbb cselekedni! Az Axcis Bau Kft. sok éves tapasztalattal dolgozik, így abban is segíteni tud, ha utólagosan kell megoldani a vízszigetelést.

Ez egy olyan technikai megoldást takar, amivel megakadályozhatjuk a talajban lévő víz felhúzódását a falazatra. Mi utal arra, hogy nincs megfelelően szigetelve a ház? A falak nagyon árulkodóak tudnak lenni, de a szagok is. Ha dohosnak érezzük a levegőt, akkor bizony vizesedéssel kell számolni. A málló, dudorodó vakolat szintén intő jele ennek, illetve a lepergő festék és a meggyengült tartószerkezet is utalhat erre.

A mechanikus eljárások között szerepel azon régi módszer is, ami eddig is rendelkezésre állt. Ez azt jelenti, hogy a falszerkezetet szakaszosan kibontják és úgy teszik be a szigetelő anyagot. Ez elég munkaigényes és itt bizony szükség van a bontásra is. A szakaszos vágás akkor jelent megoldást, ha mindkét oldalról hozzá lehet férni a falhoz. Az elektrokinetikus falszárítás vagy másnéven sótalanítás esetén nem kell megbontani a falat. Ezzel az a helyzet, hogy felügyeletet kíván és fenntartási költségekkel jár.

Az Axcis-Bau, mint kivitelező, szakértő megoldásokkal segít megszabadulni a nedves falaktól. Az utólagos vízszigetelés során pontos határidőkkel és a legkorszerűbb eljárásokkal dolgoznak.