Gránit párkány került minden ablakba kívül és belül.

Szponzorált tartalom

gránit párkány

gránit párkány

A házfelújítás mindig izgalmas és kihívásokkal teli vállalkozás, de annál nagyobb öröm, amikor végre láthatjuk az eredményeket. Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy mekkora vállalás ez és jobb nem alábecsülni annak mértékét. Persze minden percet megért, hiszen mostanra olyan látványt nyújt végre a házunk, amilyennek elképzeltük!

A régi házunk évtizedekkel ezelőtt épült, masszív és karakteres épület. Bár sok szép emléket őrzött, az idő múlásával számos felújításra szoruló rész hívta fel magára a figyelmet. Az első nagy lépésünk az volt, hogy kicseréltük az elavult nyílászárókat, amik már nem csak esztétikailag voltak elavultak, hanem a hőszigetelésben is komoly problémákat okoztak. Ezzel együtt új ablakpárkányokra is szükség volt, hogy minden részlet passzoljon végre.

Tudtuk, hogy örök darab lehet a párkányunk, ha jól választunk. A minőség mellett döntöttünk és gránit párkány beépítése mellett döntöttünk végül. A gránit az az anyag, amit mindig szépnek és időtállónak tartottunk, ráadásul a szürke gránit eleganciája tökéletesen passzolt a ház külső és belső stílusához is. Másik szempont volt a választásnál az, hogy ne legyen gond a karbantartással. A gránit párkány előnye, hogy könnyen tisztítható és rendkívül strapabíró anyag.

A felújítás során nemcsak a külsőt, hanem a belső tereket is átalakítottuk egyébként. A falakat friss, világos színekkel festettük, hogy még tágasabbnak és barátságosabbnak tűnjön minden helyiség. Az új ablakok pedig nemcsak tökéletesen szigeteltek, hanem nagy mennyiségű természetes fényt engedtek be a szobákba, így minden helyiség sokkal élhetőbb lett. Az ablakokhoz kívül-belül gránitot építettünk be párkánynak, amelynek méretre szabásában is segített a Kőpárkányos. Kínálatában prémium minőségű anyagok közül válogathattunk, a gránitot is többféle színben lehet elérni ugyanitt.

A konyha is átesett egy teljes átalakításon, ahol a gránit ablakpárkány pedig nemcsak esztétikailag passzolt a designhoz, de praktikus választás volt ebbe a helységbe különösen. Jövőre a munkapultot is lecseréljük, szintén gránit anyagra.

A párkányok beépítése során egyébként több dologra is oda kell figyelni, köztük a pontos méretekre és a felhelyezésnél használt anyagokra, hiszen egy olyan részletről van szó, aminek fontos funkciója is van, nem csak a látvány miatt szükséges. A gránit párkány saválló felület, ami bírja az időjárási viszontagságokat, a meleget és hideget egyaránt. Nem fagy el tehát és nem nagyon igényel karbantartást sem, csak minimális mértékben, ami bármely háztartásban kivitelezhető.