Cégalapítással kapcsolatos infók bármikor jól jöhetnek neked is.

Szponzorált tartalom

cégbejegyzés

cégbejegyzés

Kedvenc állatom a kacsa. Ezért nem is eszem meg őket, bár alapvetően sem vagyok húsevő. Szerintem nagyon helyes, aranyos állatok, gyerekkorom óta nagyon szeretem őket. Megnyugtató nézni, ahogy a vízen siklanak, alábuknak, majd kijönnek a szárazföldre körbe-körbe totyogni. A kiskacsás videókat pedig szerintem mindenki ismeri a netről, amikor beleesnek a csatornába és kimentik őket, pedig szorgosan követték az anyukájukat, mégis belebucskáznak. Úgy összességében nagyon imádom az állatokat. Szeretem a háziállatokat és szeretek állatos dokumentumfilmeket nézni. De a kedvenc állatfajtám az, amelyik nem ketrecben él. Nem akarom megosztani a bolygót olyan állatokkal, akiket tulajdonként kezelnek, hogy megvegyék, eladják, elcseréljék és profitszerzés céljából tenyésszék őket. Nem akarok olyan rendszert támogatni, ahol az állatokat élelem vagy szórakozás céljából kizsákmányolják. Úgy gondolom, fontos, hogy az állatszerető emberek is megértsék ezt a kérdést. Valójában talán még fontosabb, mint valaha, mert mostanában annyi pénz van benne – nem csak a húsipar, hanem az állatkereskedések és a tenyésztők részéről is.

De miért látogatjuk az állatkerteket? Szerintem azért, mert természetes élőhelyükön akarjuk látni az állatokat. De hogyan láthatnánk egy tigrist a természetes élőhelyén, ha ketrecbe van zárva? És hogyan lehet megfigyelni egy medvét, amint a kölykeivel játszik, ha acélrudakkal vannak elválasztva egymástól? Úgy gondolom, hogy tisztelnünk kell a természetet, és nem szabad megpróbálnunk megváltoztatni a saját érdekünkben. Egyszerűen nem tarthatunk állatokat fogságban – még akkor sem, ha ez állítólag természetvédelmi célokat szolgál. Egyrészt azért, mert nem működik, másrészt pedig azért, mert sok más módja is van annak, hogy segítsünk a fajoknak anélkül, hogy elzárva tartanánk őket a természetes környezetüktől. Egyedül a mentett példányoknál látom ezt validnak, ahol már nem valószínű a visszailleszkedése a természetes közegébe az állatnak.

Ha tehetném tehát, valami állatok jogaival is foglalkozó céget alapítanék, de egyelőre csak besegítek egy menhelyen. Milyen feltételei vannak egyáltalán a cégalapításnak? Az alábbi weboldal segített eltájékozódni a témában: nem más, mint a topcegalapitas.eu. Ez a budapesti illetőségű cég három dolgot kínál a potenciális ügyfelek számára: székhelyszolgáltatás, cégalapítás, cégbejegyzés és cégmódosítás. Ezekkel kapcsolatban teljesen végigkövetik és -támogatják az egész folyamatot, és minden felmerülő költséggel kapcsolatban már előre tájékoztatják a másik felet. Míg korábban sokaknak nehézséget jelenthetett, hogy már azzal kapcsolatban is ügyvédet kellett megkeresni, hogy mik a cégalapítás menetének lépései, addig most a topcegalapitas.eu teljes mértékben átveszi ezt a szerepet és ingyen szolgáltat nekünk olyan információkat, ami segít nekünk eligazodni a cégalapítás útvesztőjében. Nézzük csak például a Gyakran Ismételt Kérdések felületüket. A Gy. I. K. pontosan azokra a kérdésekre adja meg a választ, amik a legtöbbünkben felmerülnek. Például hogy mennyi idő egy cég alapítása és maga a cégbejegyzés? Míg utóbbi általában 1-2 munkanapot vesz igénybe, és csak kis százalékban jelent hosszabb időt, maximum 7-8-9 napot, addig maga a cég megalapítása egy nagyon gyors, tulajdonképpen egy óra körüli folyamat. Ez az ügyvéddel való találkozást jelenti, ahol az újdonsült cégtulajdonos már a kész iratokkal távozhat a meetingről. A cégbejegyzés tehát mondhatni, hogy magát a folyamatot jelöli, míg a cégalapítás a konkrét eseményt. Felmerülhet az a kérdés i, hogy Bt-t vagy Kft-t alapítsunk? Melyikhez milyen feltételek és körülmények szükségeltetnek? A cégforma átgondolása és alapos megfontolása igencsak elemi részét képezi a cég megalapításának, ráadásul a törzstőke mértékét, egyáltalán meglétét, avagy nem létét is mindenképp számításba kell venni. A betéti társaság megalapításához ráadásul minimum 2 fő szükségeltetik, de annál több is lehet. Míg a Kft esetében már egyetlen személy is lehet alapító, de többen is, illetve akár másik cég is lehet az az egy (gazdasági) személy. Zrt, azaz zártkörűen működő részvénytársaság esetén szintén elegendő egyetlen személy.

Ezeket tehát mind érdemes alaposan átgondolni, mielőtt belevágunk a dolgokba. De mit is kínál tulajdonképpen a topcegalapitas.eu oldal, azon felül, hogy hasznos információkkal szolgálja ki az érdeklődők kíváncsiságát? Már futólag említettem ugyan, de érdemes megemlítenünk az általuk kínált különleges csomagajánlatokat. Mondhatni, a fő elem a székhelyszolgáltatás kínálata, amelyhez különböző extra kedvezményeket csatolnak. Mit is jelent ez pontosan? Ha cégalapítás vagy cégmódosítás esetén igénylünk székhelyszolgáltatást, úgy maga az alapítás és a módosítás teljesen ingyenes, csak a székhelydíjat kell kifizetni fél évre, amihez egy hónapnyit ajándékba kapunk. Ezen felül csak néhány ezres tételekről beszélhetünk még (illetékek, dokumentumok kikérése), de ezek elenyésző mértékűek árban. A teljes összegben benne van a cégbejegyzés és minden egyéb is, már ha cégalapításról van szó, módosítás esetén pedig az alapvető kategóriába tartozó módosítások vagy a tagcserék, átruházások. Ráadásul székhelyszolgáltatás igénybevételére két helyszín is van, és ugyan mindkettőnek megvannak a maga előnyei, de azért az újlengyelinek valamivel több, mint a budapestinek. Újlengyelben ugyanis az önkormányzat eltörölte az iparűzési adót, így azon jelentős összegeket lehet megspórolni.

Mivel én magam is szeretek újdonságokról tájékozódni, és szívom magamba a sok információt, ezért bízom benne, hogy ti, olvasók is értékelni fogjátok e bejegyzésemet. Bízom benne, hogy sokatok számára hasznos lesz ez a cégalapításról, székhelyszolgáltatásról és cégmódosításról sokat tudó weboldal, és az emögött álló cég, akiket ha szükségetek van rá, már meg is tudtok bízni számos dologgal. A székhelyszolgáltatás pedig rengeteg nehézséget le tud venni az ember válláról, plusz, ha Újlengyelt nézzük, még igazán okos választás is lehet, tekintve azt, hogy teljes mértékben le tudjuk faragni az iparűzési adó költségeit! De ha a presztízs számít és valamiért ragaszkodunk a budapesti székhelyszolgáltatáshoz, természetesen az is megoldható. Ha kicsit is felkeltette az érdeklődéseteket a dolog, azt javaslom, látogassatok el bátran a topcegalapitas.eu címre, ahol további okosságokat találtok a témában. Mi mennyi idő, mennyibe kerül és mennyi intézéssel jár? Csak olvasnod kell, és mindent megtudhatsz! Ha valaha is cégalapításra adom a fejemet, biztos vagyok benne, hogy a Topcégalapítás csapatát fogom vele megbízni – naná, hogy székhelyszolgáltatást is kérek mellé, mégpedig Újlengyelben!