Szobanövények költöztetése, csak ügyesen!

Szponzorált tartalom

Szobanövények költöztetése

Az ember igyekszik mindig barátságossá tenni maga körül a környezetet, aminek hála kellemesen érzi magát a beltérben. A természet egy-egy darabkájának becsempészése pontosan ezt az érzetet váltja ki. Azonban a különféle virágok gondozása nem egyszerű feladat. Számos dologra kell odafigyelni. Amennyiben például sor kerül szállításra, a szobanövények költöztetése csakis profi szakemberekre bízhatóak. Ellenkező esetben könnyedén búcsút mondhatunk a már hosszú évek óta dédelgetett kedvencünknek. Általánosságban 2 csoportba lehet sorolni a virágokat méret szempontjából.

Az egyik, amikor azok túl kicsik ahhoz, hogy egyenként legyenek elpakolva, a másik pedig ennek az ellenkezője. A szobanövények költöztetése nagy precizitást igényel. Az ágas-bogas, nagyobb átmérővel rendelkező fajtákat óvatosan körbe kell fóliázni, hogy a hajtásaik ne sérüljenek meg a szobanövények költöztetése során. A virágcserép, amiben elhelyezkednek, gyakran elérheti a több 10 vagy akár 100 kilót, ezért speciális eszközök bevetése lehet indokolt.

Továbbá fontos az időpont, amikor is a szobanövények költöztetése megtörténik. Ha már kint előfordulnak a fagyok, akkor ezt minden tekintetben vegyük figyelembe, hiszen elég lehet néhány perc ahhoz, hogy komoly sérülést szenvedjenek. Ezt elkerülendő, mindig legutoljára kell kivinni a virágokat és azonnal felpakolni a járműre. Amennyiben fokozottan veszélyeztetett típusokról van szó, mondjuk valamilyen déli pálmáról, akkor megéri azt letakarni a szobanövények költöztetése közben. Vannak, akik kimondottan kedvelik a természet ezen csodáit és elég sokat tartanak belőlük.

A felpakolás azonban csak egy része a költözésnek, mert azokat aztán helyre is kell tenni. Éppen ezért figyeljünk oda, hogy a lakás kellően befűtött legyen és ilyenkor elsőre történjen a lepakolásuk. Ön sem tudja, hogy milyen módon legyen megoldva a szobanövények költöztetése? Akkor keresse fel bizalommal a precizkoltoztetes.hu oldalt és érdeklődjön a részletekről! A szakemberek mindenben a segítségére lesznek. Nem esik bajuk a kedvenc virágainak, ha profikra bízza a munkát.