Több típusú szobatermosztát kapható

Szobatermosztát

Rengeteg eszközzel próbáljuk kényelmesebbé tenni a mindennapjainkat. Erre szolgálnak az intelligens készülékek is. Nem számít, hogy a mosógépről, a nyomtatóról vagy az autóról van szó, mindig törekszünk arra, hogy életünket megkönnyítsék. Az otthonok okossá tétele is ezt bizonyítja.

A legegyszerűbb szobatermosztát, amit a lakásában alkalmazhat, a hagyományos kivitel, ami nem igényel külső energiaforrást. Legtöbbször csupán egy forgató gombbal rendelkezik. A modernebb változatok az elektronikusak, amelyek összetettebbek és pontosabbak, mint az előzők. Az okos szobatermosztát a rádiós és az öntanuló változatoknál kezdődik. Ezek a napjainkban kapható legkorszerűbb készülékek. Megtanulják pár hét és használat után a lakás hő-dinamikai jellemzőit, vagy rádióhullámokon keresztül lehet beállítani őket.

Ezek a szabályozást teszik kényelmessé, hiszen mobiltelefonon keresztül bármikor beállítható a kívánt hőfokot. Azokban az esetekben bizonyulnak hasznosnak, amikor nem szeretne a vezetékekkel bíbelődni, mert csak egyszerűen rácsatlakoztatja az internetre és máris használható. Kapható még Fan-coil szobatermosztát, amit olyan rendszerekhez ajánlott kötni, amelyek télen fűtenek, nyáron hűtenek. Légkondicionálók és egyéb hasonló készülékeknél érdemes igénybe venni.

A készüléket bármikor át lehet kapcsolni, hogy meleget vagy hideget fújjon. Végül kaphatóak még cső- és ipari kivitelű termosztátok, amelyek komolyabb rendszerekből tevődnek össze, ezeket pedig főleg meleg vizes fűtéseknél és a mezőgazdaságban alkalmazzák.