Nyugdíjpénztárak összehasonlítása 2018-ban

Nyugdíjbiztosítás

Sajnos, Magyarországon hatalmas válságban van a nyugdíjrendszer. Komoly gondot okoz, hogy egyre kevesebb munkaképes korú emberrel lehet számolni. Az idősebb generáció tagjai lényegesen többen vannak, pedig az idősek nyugdíját mindig az éppen dolgozó emberek termelik ki. Ezen az oldalon egy helyen hasonlíthatod össze a különböző nyugdíjpénztárakat.

Jól teszed, ha nem várod ölbe tett kézzel, amíg a mostani rendszer esetleg összeomlik. A tapasztalatok szerint, a nyugdíj már most is nagyon alacsony, éppen ezért mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy növelhesd ezt az összeget. Ezen az oldalon információt kaphatsz arról, hogy mit csinálj, ha nem szeretnél nélkülözni a nyugdíjas éveidben. Vegyél részt egy személyes tanácsadáson, ahol kiderülhet, hogy melyik megtakarítási opciót érdemes választanod. A palettán jelenleg a NYESZ, az önkéntes pénztár és a nyugdíjbiztosítás szerepel. Ezen az oldalon olvashatsz bővebben az előnyeikről és a hátrányokról egyaránt.

Az önkéntes nyugdíjpénztár elsősorban akkor jelent jó választást, ha még kb. 5-6 éved van a nyugdíjba vonulásig. A segítségével viszonylag magas hozamot érhetsz el. A díjakat a munkaadód is fizetheti, azonban arra számítanod kell, hogy ilyenkor nem jár a 20 százalékos adókedvezmény. Ezen az oldalon megtekintheted 10 különféle nyugdíjpénztár összehasonlítását. Ezek mellett persze nézd meg azt is, hogy a másik 2 lehetőség, vagyis a NYESZ vagy a nyugdíjpénztár jobb lehetőséget biztosítana-e. Azt tanácsoljuk, hogy minél hamarabb kezdj neki a spórolásnak, különben igen ínséges időknek elé nézel!

Ezen az oldalon remek cikkeket olvashatsz a nyugdíj témakörében, illetve a kalkulátor segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi pénz ütné a markodat, ha most nyugdíjba vonulnál. Figyelem, előre szólunk: az összeg sokkolóan alacsony lesz, tehát ne várj tovább a lehetőségek feltérképezésével! A honlap segítségével könnyen és gyorsan megtudhatod, hogy mit kell tenned annak érdekében, hogy ne csupán az államtól kapott pénzből gazdálkodhass.