Így történhet az abszint fogyasztása

Abszint fogyasztása

Az abszint nagy népszerűségnek örvend az alkohol kedvelői körében. De mi az oka ennek? Az igen magas szesztartalomnak köszönhetően, az abszint fogyasztása bódító hatással bír. Létezik olyan változata, amelyiknek 80% alkoholt tartalmaz.

Ez körülbelül a duplája a hagyományos röviditaloknak. Az íze igazán különleges, hiszen ánizs, édeskömény és fehérüröm található benne. Régebben zöld volt a színe, de ma már szinte a szivárvány összes árnyalatában kapható.

Az abszint fogyasztása egy speciális módszer segítségével történhet. Létezik olyan lyukacsos kanál, aminek a tetejére kockacukrokat helyeznek, majd ezeket leöntik hideg vízzel. Így a cukros víz szépen lassan az italba csorog, aminek ettől sokkal intenzívebbé válik az íze. Persze érdemes kipróbálni hagyományos verzióban is, de igen elővigyázatosnak kell lenni vele.

Hígítás hiányában erősen irritálhatja a torkot, tehát csak lassan szabad meginni. Az abszint fogyasztása olyan élmény, amit legalább egyszer mindenkinek ki kell próbálnia az életében.