Fajátékok a babák egészségéért

Gyerekbarát fajátékok

Bár egyre többet hallani a műanyag káros hatásairól, még mindig ez a legfőbb alapanyag, amit a használati tárgyaink és sajnos a játékszerek készítésénél is használnak. Ha szeretné, hogy a gyermeke legalább az első éveiben elkerülhesse ezt a nem túl gyerekbarát anyagot, akkor válasszon számára szórakoztató eszközöket a fajátékok közül!

Nagyon sokféle változatban kaphatóak, így nem kell kompromisszumot kötnie azért, mert szeretné a műanyagot amennyire csak lehet nélkülözni. Építőkockák, logikai, fejlesztő játékok, kreatív és mozgásfejlesztő eszközök, járművek, kisautók, babák, kirakósok és még könyvek is szerepelnek a fajátékok sorában, tehát nagyon változatos készletet állíthat össze úgy is, ha csak természetes eredetű holmikat vásárol.

Azonban arra figyeljen oda, hogy a fajátékok felszínén lévő festék se tartalmazzon káros elemeket, különben hiába száműzi a műanyagot, a fából készült játékszerekkel is ugyanúgy veszélynek teszi ki a gyerkőcöt! Ez főleg azon apróságoknál jelent rizikót, akik még mindent a szájukba vesznek és lerághatják a festéket, majd lenyelhetik.

Több súlyos esetet is jegyeznek már, ami emiatt történt, így alaposan meg kell nézni a fajátékok közül is, hogy mi kerül a gyerekszobába. Azonban, ha a fairplaytrade.hu webáruházból rendel, akkor nem kell ilyesmi miatt aggódnia, mert itt csak ellenőrzött fajátékok kerülnek értékesítésre. Ezeket bátran odaadhatja a legkisebbeknek is, mert a legnagyobb veszélyt is csak az jelenti, hogy megdob valamit vagy valakit ezekkel.