Az inzulinrezisztencia gyakoribb a nőknél

Inzulinrezisztencia

A magyarok közül rengetegen szenvednek cukorbetegségben. Ennek az előhírnöke az inzulinrezisztencia, ahonnan még szerencsés esetben visszafordítható a megbetegedés folyamata. Komolyan kell venni a tüneteket, különben még súlyosabb problémák fognak jelentkezni.

A cukorterheléses vizsgálat után változtatni kell az étkezési szokásokon. Muszáj lemondani a túlcukrozott édességekről, a zsíros fogásokról és a szénhidrátban gazdag ételekről. Kezdetben nehéz lesz a változtatás, de egy idő után mérséklődni fognak az inzulinrezisztencia tünetei. Nő az energiaszint, javul a közérzet, illetve gyorsabbá válik a gondolkodás.

A nők körében különösen hasznosnak bizonyulhat az életmódváltás, hiszen náluk meddőség, menstruációs zavar és ciszta jelentkezhet. A tapasztalatok szerint, az esetek 70-80 százalékában még meg lehet gyógyulni az inzulinrezisztenciából.

Azonban, ha nem történik meg a fehér liszt és a cukor kiiktatása, akkor kettes típusú cukorbetegség jelentkezhet. Ez már sajnos gyógyíthatatlannak számít, a tudomány mai állása szerint.