A víztisztító berendezések teszik tisztává a vizet

Víztisztító berendezések

A legtöbben soha nem gondolnák, hogy mik úszkálnak a vezetékes vizükben. Mivel a víz útja egy körforgás, ezért megtörténhet, hogy itt-ott homokszem kerül a gépezetbe. A víztisztító berendezések képesek a homokszemeket kiszűrni és még ennél sokkal rosszabb dolgokat is.

Valószínűleg sokan vélték városi legendának azt, hogy a csapvíz hormonokat, fogamzásgátló- és gyógyszermaradványokat tartalmaz. Sajnos ezek nemcsak mendemondák. Elképzelhetjük, hogy a víztisztító berendezések nélkül, ezek az anyagok bejutva a szervezetünkbe, milyen károkat okozhatnak. Egyesek még a rettegett meddőséget is ezekre a káros anyagokra fogják. Természetesen nemcsak ezek teszik a vizet egészségtelenné és rosszabb ízűvé. Ott van a klór, az ammónia, a nitritek és a nehézfémek.

A bolthely.hu webáruházban megvásárolható víztisztító berendezések természetesen ezeket is megszűrik. A vízkövet is meglehetősen utálják az emberek, főleg a háziasszonyok, hiszen a poharaktól kezdve a mosógépig, mindennek árt. Szűrni kell a vizet és többé már ez sem fog ki rajtunk.